Nadat u een regenton heeft aangeschaft is het tijd deze aan te sluiten op het hemelwaterafvoer. Dit kan op verschillende manieren. Dit kan via een vulautomaat of doormiddel van een gat te zagen/boren in de deksel. Wij raden u altijd aan een wijnvat te nemen met een losdeksel voor bij het gebruik van een regenton. Dit omdat het goed is voor de levensduur van het wijnvat om het wijnvat 1 keer per jaar schoon te maken. Er komt namelijk bijna altijd wat blad mee via de regenpijp en dit komt in het wijnvat terecht. Dit blad hoopt zich op en verteerd daarna. Hierdoor komt er een laag met afval in het vat te liggen wat niet ten goede komt van het wijnvat. Ook is een losdeksel handig als u even snel een volle gieter wilt hebben. In de wijnvaten van 228 liter kunt je gemakkelijk een grote gieter stoppen en dan vult deze zichzelf in enkele seconden.

Wijnvat aansluit op de hemelwaterafvoer doormiddel van een vulautomaat:
Stap 1:
Zet het wijnvat op de plek naar keuze. Zorg hierbij ervoor dat het wijnvat goed recht staat en dat u eventueel de kraan naar de goede kant heb staan.
Wij adviseren u om het wijnvat op onderzetters te zetten zodat het eikenhout goed kan ventileren. Eikenhout kan namelijk niet tegen schimmel. 

Stap 2: Hou de vulautomaat naast de regenpijp op de gewenste hoogte en teken de regenpijp af. Zaag hierna de regenpijp op de afgetekende lijnen en hierna kan je de vulautomaat er tussen stoppen. met de goede kant naar boven Let hierbij op de hoogte van het pijpje van de vulautomaat deze moet niet op een ijzeren ring uitkomen.

Stap 3: Kijk op welk punt het pijpje uitkomt en boor hier een gat van de aangegeven diameter. Let op: het gat dient in dezelfde lijn geboorte te worden als het pijpje staat. 

Stap 4: Stop het pijpje van de vulautomaat in het gat en schuif het wijnvat zo dicht mogelijk tegen de regenpijp aan.

Stap 5: Laat wat water door de regenpijp lopen om te kijken of alles naar behoren werkt. 

Wijnvat aansluiten op de hemelwaterafvoer doormiddel van een gat in de deksel:

Stap 1: Zet het wijnvat recht onder de hemelwaterafvoer. Zorg hierbij ervoor dat het wijnvat goed recht staat en dat u eventueel de kraan naar de goede kant heb staan.
Wij adviseren u om het wijnvat op onderzetters te zetten zodat het eikenhout goed kan ventileren. Eikenhout kan namelijk niet tegen schimmel. 

Stap 2: Kijk op de regenpijp Binnen het wijnvat valt. Zo ja dan kunt u de regenpijp aftekenen. Bij een wijnvat met losdeksel is het van belang dat de pijp afgetekend wordt binnen de rand van de deksel. Dit omdat het wijnvat bovenop een beetje taps loopt en u anders de pijp er niet goed inkrijgt. Bij een vast deksel wijst dit zichzelf de weg.

Stap 3: Nadat u het wijnvat heeft afgetekend kunt u een gat boren met een gatenboor met de geschikte diameter. of u kunt een kleingat boren en met een decoupeerzaag of recipozaag het gat veder uitzagen.

Stap 4: U kunt nu de pijp in het gat bevestigen en het wijnvat is klaar voor gebruik.


Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen dan kunt u ons een e-mail sturen.
Denkt u dat het u alleen niet gaat lukken dan kunt u kijken of u in aanmerking komt voor de installatie service van wijnvatkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *